Böckerna

Idén till Super-Charlie kom när Camilla Läckberg väntade sitt tredje barn. När storasyskonen undrade vad som fanns i mammas mage vaknade historieberättaren i henne till liv och karaktären Super-Charlie började ta form. Super-Charlie är ingen vanlig bebis. När han föddes krockade två stjärnor och lite magiskt stjärnstoft singlade ner på den nyfödde Charlie och gav honom superkrafter.

Super-Charlie & morotsmassakern

Familjen har fått morotsfeber. Det enda de tjatar om – och äter – är morötter. Morötter till frukost, lunch och middag. Och Super-Charlie har fått nog! Inte en enda morot till tänker han äta. Men efter några dagar vaknar han en morgon och upptäcker att alla superkrafter har försvunnit. Kan det ha med morötterna att göra …?

Super-Charlie & bajsexplosionen

Super-Charlies familj är på semester i soliga Spanien. Allt skulle kunna vara perfekt … Men tyvärr är Super-Charlies lillasyster Polly mitt uppe i kiss- och bajsåldern, deras pappa är riktigt usel på spanska, och mormor snart mystiskt försvunnen. Super-Charlie måste vinka adjö till lugna dagar vid poolen och ta sig an ett nytt mysterium i semesterparadiset.

Super-Charlie & flamingokatastrofen

Super-Charlies lillasyster Polly gråter och skriker hela nätterna, och nu håller alla i familjen på att bli galna. Super-Charlie förstår att han måste rädda dagen, och smyger in för att fråga ut Polly om vad hon vill ha för att sluta upp med skrikandet. Svaret? “En flamingo!” Hur ska nu Super-Charlie lösa detta?

Super-Charlie & spökfällan

Om nätterna hörs mystiska ljud hemma hos Super-Charlie. Det verkar som om någon är inne i huset – någon som inte tillhör familjen … Men ingen annan hör ljuden, inte ens mormor vill tro på Super-Charlie när han berättar om den övernaturliga inkräktaren. Till slut inser Super-Charlie att enda sättet att bevisa att han har rätt är att gillra en fälla och fånga in spöket själv. Men till det behöver han alla sina superkrafter.

Super-Charlie och skurksystern

Denna gång får familjen ett nytt tillskott, bebisen Polly, som charmar alla som kommer i hennes väg. Nu är Super-Charlie inte längre minst i familjen. Men lyckan varar inte länge… Snart börjar mystiska saker att hända. Kan den till synes oskyldiga lilla Polly ha ett finger med i spelet?”

Super-Charlie & den försvunna tomten

I denna sjätte del i deckardrottningen Camilla Läckbergs serie om hjälten Super-Charlie måste Charlie använda sin superstyrka, en fiffig utklädnad och sin kloka mormor för att rädda julen. Ett fartfyllt äventyr där texten och Millis Sarris detaljrika, humoristiska bilder skapar härlig julstämning.

Super-Charlie & lejonjakten

När storebror ska hämta sin fotboll i garaget gör han en fasansfull upptäckt. Där lurar en fara som hotar hela familjen! Rasande vilddjur är ingen barnlek. Här krävs ett modigt hjärta och starka nypor. Och inte minst en listig lillebror…

Super-Charlie & monsterbacillerna

Super-Charlies familj är åter i fara när svärmar av baciller invaderar deras hem. Har det något att göra med den nya tjejen som flyttat in i grannhuset? Super-Charlie tar hjälp av både mormor och farfar i kampen mot monsterbacillerna.

Super-Charlie & mormorsmysteriet

Super-Charlie & mormorsmysteriet är bok nummer tre. När mormor en morgon är spårlöst försvunnen, är det åter dags för Super-Charlie att ta fram sina bästa detektivegenskaper. Om han bara kunde få röntgensynen att fungera så skulle letandet gå så mycket bättre.

Super-Charlie & gosedjurstjuven

Mitt i natten väcks familjen av en storgråtande storasyster. Hennes älskade gosedjur har försvunnit. Super-Charlie beslutar sig för att ta fast tjuven, men det visar sig vara knepigare än han först tänkt. Tur att han inte är riktigt som andra barn.

Super-Charlie

I den första boken om Super-Charlie får vi veta hur han fick sina superkrafter och vi får lära känna hans familj. Super-Charlie tränar upp sin första superförmåga – han upptäcker att han kan flyga. När storebror får problem inser han att det är dags för Super-Charlie att rycka ut.

Super-Charlie ger dig superkrafter. SIFFROR

Deckardrottningen Camilla Läckberg har tillsammans med illustratören Millis Sarri skapat barnens egen superhjälte Super-Charlie. Nu delar Super-Charlie med sig av konsten bakom en av hans hemliga superkrafter: Att kunna skriva och räkna med siffrorna mellan 1 och 10. Med hans hjälp kan alla barn på ett enkelt och lekfullt sätt träna på siffror och enkel räkning, samtidigt som de har roligt med alla pyssel i Super-Charlies knasiga värld.

Super-Charlie ger dig superkrafter. BOKSTÄVER

Deckardrottningen Camilla Läckberg har tillsammans med illustratören Millis Sarri skapat barnens egen superhjälte Super-Charlie. Nu delar Super-Charlie med sig av konsten bakom en av hans hemliga superkrafter: Att kunna tyda och skriva bokstäverna. Med hans hjälp kan alla barn på ett enkelt och lekfullt sätt träna på ABC, samtidigt som de har roligt med alla pyssel i Super-Charlies knasiga värld.