Om Super-Charlie

Idén till Super-Charlie kom när Camilla Läckberg väntade sitt tredje barn och hennes äldre barn var någonstans mellan tre och sju år. När storasyskonen undrade vad som fanns i mammas mage vaknade historieberättaren i Camilla till liv och karaktären Super-Charlie började ta form. Det blev ett sätt att sälja in det nya tillskottet i familjen, så Camilla tog tillfället i akt och berättade att det i magen inte låg någon vanlig bebis utan en superbebis.

När Charlie väl var född berättade Camilla om spåren av nattliga flygturer i hans rum, om fågelfjädrar i sängen, med mera. Till slut slog det henne att hon hade idén till en barnboksserie.   

Super-Charlie ligger nära Camillas hjärta och miljöer och personer plockar hon från sin egen familj. Camilla tar sina normala, vardagliga situationer och gör dem onormala. De små detaljerna är viktiga i böckerna då de ska läsas gång på gång och också ge någonting till de vuxna. Den uppmärksamme läsaren kan till exempel se ett inramat porträtt på Jan Guillou i Super-Charlie och gosedjurstjuven.